آستمال

آستمال
آستمال زیبای نهان و بهشتی که بر روی زمین جا مانده است 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب
چت باکس


 

  مس آستمال:

   اين كانسار از سالها پيش بعنوان يكي از انديسهاي مس ايران مطرح بود و مورد توجه گروههاي مختلف اكتشافي و تحقيقاتي بوده است عملاً تا قبل از سال 71 هيچ اقدام جدي  در خصوص اكتشاف اين كانسار صورت نگرفته بود و در سال 72 دو كار يكي در بخش شمالي  درآستمال و ديگري در بخش جنوبي انجام شد و نتايج حاصل از كارهاي زمين شناسي ،  ژئوفيزيك، ژئو شيمي و چند حفاري آزمايشي در سال71-72 نشان داد كه عليرغم وجود   آلتراسيون گسترده همراه با آنوماليهاي ژئو شيميائي و ژئوفيزيكي عيارمس در ناحيه پائين تر از حد اقتصادي مي باشد.

بنابراين كارهاي اكتشافي در آستمال جهت كنترل بيشتر به
سالهاي بعد موكول شده است.
منطقه قره داغ یا ارسباران به جهت پتانسیل معدنی چشمگیر خود از دیر و باز مورد توجه معدنکاران بوده است. گرچه نمی توان با دقت کافی درباره تاریخ آغاز فعالیتهای معدنی اظهار نظر نمود، ولی شواهد کافی وجود دارد که این فعالیتها در طول قرنها و شاید دهها قرن بطور ناپیوسته ادامه داشته است. گسترش کارهای معدنی باستانی، به جز موارد معدود اسناد و شواهدی درباره تاریخ فعالیت معدنی در آنها وجود ندارد، به وفور در سطح منطقه پراکنده اند.

احتمال زیاد دارد که بعضی از این مراکز قدیمی وزیست مردم، در حقیقت مراکز اسکان پرسنل معدنکار وخانواده های آنها بوده است.

مثلاً وجود قلعه آغجا قلعه یاآغچا قلعه در نزدیکی معدن قدیمی طلاخوی نرود را می توان ذکر کرد بطوریکه آغچا در قدیم در زبان ترکی آذربایجانی به معنی پول وطلا بوده است.

خاطر نشان میشود که آذربایجان ، سواحل ارس ودشت مغان وقره داغ دارای تمدن چند هزار ساله است ؛ بعضی اسامی جغرافیای محلی ومخصوص اسامی آبادی ها، از وجود فعالیت های معدنی باستانی حکایت می نماید برای مثال میتوان گفت که اسامی آبادیهای زایلیک یا زیگلیک بالا وپائین (زاگ+لیک یا زاغ یا زاج که عبارتست از سولفات آلومینیوم وپتاسیم ودر اصطلاح فرهنگی Alum گفته میشود، در طول قرن از این محل استحصال میشده است.

دمیرچی در دو محل (دمیر به معنی آهن)، مسگر، زرگر، زرین کاب و . . . . . مستقیماً از فعالیت های معدنی برای استحصال زاج، آهن، مس وطلا حکایت می کنند .

فعالیت های اکتشافی و معدنی که تاریخ مدون آن در دسترس است از اوایل دوره قاجاریه به ثبت رسیده است.

میرزا صالح تبریزی، معدنچی باشی و سررشته دار در امور معادن محمدشاه و ناصرالدین شاه از 45 معدن مس و آهن و سرب و طلا و قلع و. . . . در قره داغ نام می برد که 16 معدن مس راشامل می شود ؛ ازاین تعداد معادن انگرد، اینجرو، کاروان(محال کلیبر)، زند آباد، مزرعه، قلندری، وقزل تپه، سرلاخلو، مسگر، گودال، دوه دیر تاقی، بالوجه، اجاقکندی، مردانقم ، آستمال، ولیلو، خوینرود و انداب و. . . . در منطقه قره داغ واقع شده است.

آقای الهام نقل می کند که یک امتیاز بهرزه برداری از معادن، در منطقه ای شامل تمام قره داغ، به یک گروه مالی روسی در سالهای آخر قرن نوزدهم داده شده بود و از این دوره کارهای اکتشافاتی وارد مرحله جدید گشته است.

از سال 1283 (1904)با کار آقای اشتاهل پی جوئی چکشی و اکتشاف مقدماتی در منطقه شروع و توسط آقایان بونه، اونتر هوسن، ریبن ، زیگلر، خادم، شازن ادامه پیداکرده است.

سال 1349 شرکت تله متال فرانسه روی کانسار مس مزرعه اکتشاف تفصیلی انجام داد، سال 1356 آقای اطمینان روی کانسار سونگون(کیقال) از طرف دولت وسازمان زمین شناسی کشور مأمور تحقیق و پیجوئی مقدماتی شد که وسعت وگسترش مس و مولیبدن در ناحیه فوق را معین نمود.

در سال 1352 در محدوده ورزقان ـ سونگون ـ بالوجه باروش مرکب ژئوشیمی توسط سازمان زمین شناسی تحقیق ومطالعه شدکه به کشف امکانات بالقوه مس پوفیری گردید.

در سال 1358 مطالعات ژئو فیزیکی در منطقه کیقال ـ بار ملک در شمال غرب اهر توسط سازمان زمین شناسی صورت گرفت که مؤید وجود سولفور فراوان بود؛ در سال 1353 گروه اکتشاف مواد رادیو اکتیو سازمان زمین شناسی موفق به یافتن یک آنومالی اورانیوم در اطراف آبادی ونه آباد شد.

این گروه وگروه اکتشاف آلونیت موفق به کشف ذخائر فلدسپات در ونه آباد وآلونیت به همراه کائولن در ناحیه آبادی زایلیک وناحیه نقدوز شدند.

در سالهای 71ـ 1360 مطالعات تفصیلی آلونیت در شمال اهر توسط سازمان انجام گرفت ونتایج آن در سال 1362 تحت عنوان گزارش کارهای اکتشاف آلونیت ایران منتشر شد.

1357ـ1354 پس از کارهای صحرائی نقشه زمین شناسی چهار گوش اهر ونقشه ژئوفیزیک مغناطیسی هوایی آن توسط سازمان منتشر شد.

در سال 1360 مطالعات جالبی درباره نفلین سینیت جنوب کلیبر و رزگاه توسط سازمان انجام و گزارش شد و ارزش اقتصادی توده نفوذی نفلین سینیتی را در دو گزارش جداگانه بررسی مقدماتی کرده اند.

در سال 1361 نیز گروه ژئوفیزیک سازمان زمین شناسی برای پیگیری زمینی آنومالیهای حاصل از اکتشافات مغناطیسی هوایی به منطقه عزیمت و بیش از سی مورد به شناسایی ماهیت آنومالی ها پرداخت.

در سال 1360 گزارش جالبی از سوی سازمان برنامه و بودجه استان منتشر شد که در آن از ذخائر مس، سرب و روی، مولیبدن، زرنیخ، مواد رادیواکتیو، گوگرد، تالک، مرمر، نمک، گچ، سنگ آهن، آهک،شن وماسه و ذغالسنگ نام برده شده است.

در سال 1371 بمنظور روشن شدن وضعیت پتانسیل دیگر اندیسهای معدنی منطقه قره داغ کار تهیه نقشه زمین شناسی با استفاده از روش ماهواره ای در مقیاس 1:50000 برای کل منطقه و مقیاس 1:20000 برای 500 کیلومتر مربع انجام شد که علاوه بر مناطق شناخته شده قبلی نواحی دیگری را جهت مطالعات بعدی معرفی نموده است.


نظرات شما عزیزان:

royayekhaterat
ساعت0:36---1 شهريور 1392
slm sar zadam webe jalebi darin khaste nabashid mamnun misham be manam sar bezani

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 17 خرداد 1392برچسب:, ] [ 14:51 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

سلام...ممنون كه به وبلاگ خودتون سر زدين!اميدوارم بتونم شمارو در شناخت بهتر روستاي زيباي آستمال ياري كنم.اگه مايل به ديدن زيباي هاي طبيعت ارسباران هستين.حتمآ به آستمال سر بزنين.و خواهشآ با نظرات سازنده خودتون در پیش برد بهتر وبلاگ یار و منبع انرژی بنده باشید. ((آی آستمال یادیمداسان))
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 19
بازدید دیروز : 11
بازدید هفته : 30
بازدید ماه : 34
بازدید کل : 122879
تعداد مطالب : 89
تعداد نظرات : 316
تعداد آنلاین : 1

*

کد نظر یادت نره

*((
))