آستمال

آستمال زیبای نهان و بهشتی که بر روی زمین جا مانده است

فرارسيدن اربعين حسينی تسليت باد

 فرا رسيدن اربعين شهادت پنجمين اهل کساء، سيد الشهدا، حضرت امام حسين بن علی ( عليهما السلام )، و ياران با وفايش را به تمامی مسلمين جهان تسليت عرض می نماييم.

اربعين حسينی، تکرار ياد و خاطره حماسه سازان کربلاست ، سلام بر حسين و اربعينش، سلام بر اربعين و زائرانش! و سلام بر اندوه های دل آنان که به سوغات بر مزار کشتگان، عشق بردند و به مويه نشستند. به شوق زيارت صحن و سرای جان فزايت، اربعين شهادتت را به سوگ می نشينيم،

و اربعين از رازهای هستی است و اربعين حسين (ع) روز بسط لطف اوست بر پيروان و دوستدارانش. و در مقام حسين (ع) همين بس که در زيارت اربعينش خطاب به جدشان محمد مصطفی (ص) و پدر بزرگوارشان حضرت علی (ع) و مادر گراميشان فاطمه (س) ميگوييم که خداوند عزاداری شما را در رثاء حسين (ع) فبول فرمايد.

اربعين در فرهنگ عاشورا

در فرهنگ عاشورا، اربعين به چهلمين شب شهادت حسين بن علی(ع) گفته ميشود که مصادف با روز بيستم ماه صفر است. از سنتهای مردمی گرامی داشت چهلم مردگان است، که به ياد عزيز فوت شده خويش، خيرات و صدقات ميدهند و مجلس ياد بود بر پا ميکنند، در روز بيستم صفر نيز، شيعيان، مراسم سوگواری عظيمی را در کشورها و شــــهرهای مختلف به ياد عاشورای حسينی بر پا ميکنند. عاشقان و پيروان آن امام، در سحال اســـــرار اربعين به ذکر پرداخته و باران اشکبار چشم خويش را با مظلوميت حسين و يارانش پيوند می زنند. اين راه، راه تداوم عشق است و بی گمان هيچگاه بی رهرو نخواهد بود.

نخستين اربعين

در نخستين اربعين شهادت امام حسين (ع)، جابر بن عبدالله انصاری و عطيه عوفی موفق به زيارت تربت و قبر سيد الشهدا شدند. بنا به برخی نقلها، در همان اربعين، کاروان اسرای اهل بيت (ع) دربازگشت از شام و سر راه مدينه، از کربلا گذشتند و با جابر ديدار کردند. البته برخی از مورخان نيز آن را نفی کرده و نپذيرفته اند، از جمله مرحوم محدث قمی در «منتهی الامال» دلايلی ذکر ميکند که ديدار اهل بيت از کربلا در اربعين اول نبوده است. به هر حال، تکريم اين روز و احيای خاطره غمبار عاشورا، رمز تداوم شعور عاشورايی در زمانهای بعد بوده است.


اربعين و عرفان

اربعين از رازهای هستی، خصوصيت عدد چهل و اسرار نهفته در آن برای ما روشن نيست. البته چه بسا، با توجه به ويژگی ‏های انسان، «چهل بار» تکرار يک رفتار پسنديده موجب ملکه معنوی و تعميق آن رفتار و قابليت نزول فيض خاص خداوند می ‏شود. در فرهنگ اسلامی هم عدد چهل (اربعين) جايگاه ويژه ای دارد. چله نشينی برای رفع حاجات، حفظ کردن چهل حديث، اخلاص چهل صباح، کمال عقل در چهل سالگی، دعا برای چهل مؤمن، از اين نمونه هاست.

[ جمعه 21 آذر 1393برچسب:,

] [ 1:57 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]

باز این چه شورش است که در خلق عالم است


فرا رسيدن ماه محرم ، ماه پيروزي خون بر شمشير را بر عاشقان آن حضرت تسليت عرض مي کنم.

عاشورا، مائده بزرگ روح انسان است در تداوم اعصار، تجسّم اعلای وجدان بزرگ است در دادگاه روزگار، صلابت شجاعت انسان است در تجلّیگاه ایمان، طواف خون است در احرام فریاد، تجلّی کعبه است در میقات خون، نقش بیدار گذرها و رهگذرهاست در کاروان دراز آهنگ زندگی‏ها و عبورها.

درس‏های قیام خونین عاشورا

رضا و تسلیم

یکی از آموزه‏های کربلا، راضی بودن به رضای الهی است. هدف امام حسین علیه السلام فقط خشنودی خدا و پیامبر او بود. اگر در آن قیام خونین، جان عزیزش را نثار کرد، اگر سخت‏ترین مصیبت‏ها را به جان خرید، و اگر خاندان گرامی‏اش را به دست اسارت سپرد، هدفی جز کسب رضای الهی نداشت. امام حسین علیه السلام هنگامی که می‏خواست از مکه به سمت عراق خارج شود، خود در خطبه‏ای به این ویژگی اشاره فرموده است:
ما اهل بیت به آنچه خدا راضی است، راضی و خشنودیم. در مقابل بلا و امتحان او، صبر و استقامت می‏ورزیم . او اجر صبرکنندگان را به ما عنایت خواهد فرمود.

عمل به تکلیف

از آموزه‏های ارزشمند کربلا، عمل به تکلیف است. هنگامی که دعوت‏نامه‏های پیاپی مردم کوفه به امام حسین علیه السلام رسید، ایشان هرچند از سست‏عهدی کوفیان آگاه بود، ولی آن اعلام حمایت‏ها را تکلیف‏آور دانست و به سوی آنان حرکت کرد. امام خمینی رحمه الله که خود سال‏ها بعد با همین انگیزه، قیامی عزّت‏آفرین را پایه ریخت، در سخنانی درباره این آموزه عاشورایی می‏فرماید:
· اینکه حضرت ابی عبداللّه علیه السلام قیام کرد با عدد کم، برای اینکه گفتند تکلیف من این است که نهی از منکر کنم.
· حضرت سیدالشهدا علیه السلام تکلیف برای خودشان دانستند که بروند و کشته هم بشوند و محو کنند آثار معاویه و پسرش را.
· لکن تکلیف بود که قیام بکند و خونش را بدهد تا اینکه ملت را اصلاح کند و عَلَم یزید را بخواباند.

آزادگی

عاشورا، نماد آزادگی است و حضرت سیدالشهدا علیه السلام سرور آزادگان. همو که در پاسخ کسانی که بیعت با یزید را از ایشان می‏خواستند تا در امان بماند، می‏فرمود:
آگاه باشید! ناپاک زاده فرزند ناپاک زاده، مرا میان دو چیز مجبور کرده است: بین مرگ و ذلت، ولی هیهات که ما ذلت و خواری را بپذیریم. خداوند پذیرش ذلت را بر ما و بر پیامبر و مؤمنان روا نداشته است و دامن‏های پاک و دارای اصالت و شرف و خاندان دارای همت والا و عزّت نفس ما هرگز اجازه نمی‏دهد اطاعت فرومایگان را بر مرگ شرافتمندانه ترجیح دهیم.

اخلاص
اخلاص سیدالشهدا علیه السلام و یاران آن حضرت، مهم‏ترین عامل جاودانگی قیام حسینی است. از زمانی که حضرت از مدینه حرکت کرد، تا مکّه و سپس کربلا، بسیار کسانِ مدّعی با ایشان همراه شدند و به ظاهر خود را حسینی نشان دادند، ولی هیچ‏کدام بر حرف خود نایستادند و در نهایت، سرور شهیدان را تنها رها کردند.
در روز عاشورا و صحنه نبرد کربلا نیز، تنها خون بود و شمشیر و زخم و درد و شهادت، و از مدال و پول و امتیازهای اجتماعی و مقام‏های دنیوی خبری نبود. از این رو، ماندگان و مقاومان، تنها با نیروی اخلاص به جهاد در راه حضرت دوست ادامه می‏دادند و یکی یکی شربت شهادت می‏نوشیدند.

امر به معروف و نهی از منکر

از آموزه‏های ارزنده نهضت حسینی، توجه به دو فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر است. امام حسین علیه السلام در وصیت‏نامه‏ای که هنگام خروج از مدینه و در زمان وداع با برادرش محمد بن حنفیه برای وی نوشت، هدف از حرکت خویش را چنین برشمرد:
من نه از روی سرمستی وگستاخی، و نه برای فساد و ستمگری حرکت کردم، بلکه تنها برای طلب اصلاح در امت جدم حرکت کردم. می‏خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره جدم و پدرم علی بن ابی‏طالب عمل نمایم.
حضرت سیدالشهدا علیه السلام در جای دیگری نیز فرموده بودند:
بارخدایا! من به معروف اشتیاق، و از منکر تنفّر دارم.
بر این اساس، در زیارت‏های گوناگونی که درباره امام حسین علیه السلام از پیشوایان معصوم t وارده شده، این تعابیر دیده می‏شود:
گواهی می‏دهم تو نماز را به پا داشتی و زکات دادی و امر به معروف نمودی و نهی از منکر کردی.

پای‏بندی به اصول انسانی و اخلاقی

نهضت عاشورا، مظهر ارزشگذاری به حقوق انسانی است. یاران امام حسین علیه السلام در بین راه کربلا، با لشکریان حرّ بن یزید ریاحی برخوردند که راه را بر آن حضرت و یارانش بستند. برخی از یاران امام پیشنهاد مبارزه و نابودی آنها را دادند و دلیل آوردند که قدرت نبرد با ایشان را داریم، ولی امام مدارا کرد و یاران را به صبر دعوت فرمود.
همچنین صبح عاشورا که شمر جلو آمد و به آن حضرت اهانت کرد، مسلم بن عوسجه، از یاران امام خواست با تیری او را از پای درآورد که حضرت مانع شد.


[ سه شنبه 5 آبان 1388برچسب:,

] [ 23:26 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]

ضریحی که دیگر فقط در خاطراتمان می شود پیدا کرد!


روزگاری
این ضریح چوبی پوسیده،محل بوسه و نوازش ما و پدرانمان بود!

روزگاری کعبه ی کوچکی بود در حرم گرد و زیر نور آفتابی که از دریچه ی بام حرم تلالو می کرد!
روزگاری عطر گل محمدی را از آستانه ی در ورودی حرم می شد استشمام کرد!
روزگاری تربت شفای مریضمان را از زیر پایه ی همین ضریح برمی داشتیم!
روزگاری برای بوسیدن چهار گوشه ی این ضریح صف می بستیم!
و امروز...!!!؟؟؟!!!                     
شکست دلم وقتی، شکسته پیکرش را به نظاره نشسته بودم!
سوخت دلم وقتی،شنیدم جای بوسه ی پدرم را برای خوردن چایی،سوزانده بودند!

ای کاش...!!!






[ پنج شنبه 22 خرداد 1388برچسب:,

] [ 1:16 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]

مراحل نصب ضریح امام زاده سید جبرئیل آستمال(به روایت تصویر)


 


 

 



 











{
تصاویر از:سردار پورطهماسب


 

[ دو شنبه 19 خرداد 1389برچسب:,

] [ 12:47 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]

اتمام ساخت ضریح امام زاده سید جبرئیل آستمال


سرانجام پس از یک سال انتظار،بحمدالله با تلاش ها و پیگیری های مکرر جناب آقای صمد صادقی (رئیس محترم اداره ی اوقاف شهرستان ورزقان) و جناب آقای محمد پورطهماسب(عضو هیئت امنای امام زاده سید جبرئیل آستمال)ساخت ضریح امام زاده به اتمام رسید و انشاالله به زودی در حرم امام زاده سید جبرئیل آستمال رونمایی و نصب خواهد شد.


در واقع ساخت این ضریح باید در زمان کوتاهی به اتمام می رسید! که به دلیل وجود برخی مشکلات،از جمله:عدم تحویل به موقع نقوش برجسته،قلم کاری های روی فلز توسط هنرمندان اصفهانی،هزینه های خرید قطعات و...،زمان ساخت ضریح را به تاخیر انداخت.
اضافه می کنم،این ضریح توسط شرکت صنایع فلزی(آل یاسین) واقع در جاده ی( تبریز،آذر شهر)به دستان توانمند صنعت گران و هنرمندان بومی آذربایجانی ساخته شده است. که قبلآ این صنعت و حرفه ی هنری فقط در شهر های شمالی و اصفهان فعالیت داشت.
مهم اینکه:
باید به اطلاع عموم و خصوصآ اهالی شریف روستای آستمال برسانم که،ضریح امام زاده سیدجبرئیل آستمال پس از تصمیمات و هماهنگی های لازم بین هیئت امنای امام زاده و اداره ی اوقاف شهرستان ورزقان،عاقبت در تاریخ 1393/3/7(ه.ش) قراردادی برای ساخت یک دستگاه ضریح اسکلتی از پروفیل آهنی استیل رنگ آمیزی شده و به مبلغ(300،000،000 ريال) ما بین شرکت صنایع فلزی (آل یاسین) به مسئولیت آقای رامین احسانی و آقای صمد صادقی(رئیس اداره ی اوقاف شهرستان ورزقان)+ جناب آقای محمد پورطهماسب(نماینده ی هیئت امنای امام زاده سید جبرئیل آستمال) منعقد گردید.
 تا به امروز از مبلغ قید شده در قرارداد( 170،000،000 ریال) آن به طرف قرارداد پرداخت شده که( 100،000،000 ريال) آن توسط اداره ی اوقاف شهرستان ورزقان و (70،000،000 ريال) توسط نذورات و کمک های مردمی پرداخت شده است. و باقی مانده ی مبلغ بدهی (130،000،000 ريال) می باشد.و همچنان نیازمند دست یاری مسئولین، زائران،خیرین و تمام عاشقان اهل بیت (ع) هستیم.
و متذکر می شوم ،به جز عزیزان نام برده شده در مطلب فوق،هیچ احدی در مراحل ساخت و پیگیری های مکرر ضریح امام زاده، نقش قابل توجهی نداشته است!
و اما بنا به دلایل خاصی، از مبلغ و صورت قرارداد ساخت ضریح شفاف سازی شد که، متاسفانه برخی افراد سودجو و فرصت طلب، این حرکت و تلاش های خالصانه ی (ساخت ضریح امام زاده سید جبرئیل آستمال) عزیزان ذکر شده را به دروغ به نام خود قلمداد می کنن که با این کار مقام و شهرت چند روزه ی دنیا را بد ست آورند. و شاعر در قبال این افراد می نویسد:نردبان این جهان ما و منیست***عاقبت این نردبان افتادنیست***لاجرم هر کس که بالاتر نشست***استخوانش سختر خواهد شکست.

و در آخر از تمام عزیزانی که در ساخت این ضریح پاک آستان امام زاده سید جبرئیل آستمال خالصانه و بی ریا، هر چند ذره ای،یاری رسانده اند. از خداوند متعال بر ایشان طلب زیباترین و بهترین ها را دارم و بنده دست بوس تک تکشان هستم.

و تقدیر و تشکر ویژه ای دارم از جناب آقای محمد پورطهماسب(ممی دایی)که زحمات بسیاری را در ساخت این ضریح متحمل شده اند و امیدوارم مزدشان را از دستان پر برکت وکریمانه ی اهل بیت (ع) بگیرن،از جناب آقای صمد صادقی(رئیس محترم اداره ی اوقاف) که همراه و هم قدم در این راه بوده اند،جناب آقای رامین احسانی(مسئول شرکت آل یاسین) وهمکاران با ایمانشان و ازفرد به فرد اهالی محترم و شریف روستای زیبای آستمال که بدون کمک و همبستگی آنها هیچ کاری در روستا سرانجامی نخواهد داشت.

 


[ جمعه 9 خرداد 1398برچسب:,

] [ 2:20 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]

۲۸ صفر،رحلت پیامبر اعظم(صلی الله علیه واله) و شهادت امام حسن مجتبی(علیه السلام)

۲۸ صفر سالروز رحلت جانسوز پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله و نیز شهادت مظلومانه فرزند غریبش حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام را به خدمت حضرت عصر(عجل الله تعالی قرجه) و تمامی مسلمین جهان بخصوص جمعیت مظلوم شیعه تسلیت می گوییم.

[ سه شنبه 10 دی 1387برچسب:,

] [ 1:24 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]

ویژگی های یک هیئت مذهبی و بررسی مشکلات هیئات مذهبی آستمال

                      السلام علیک یا اباعبدالله الحسین

هیئت یک مجموعه است و باید در آن بصورت جمعی عمل کرد نباید در هیئت دنبال تکروی باشیم که این از آفت های ذاتی وجود ما انسانهاست.چهار من وجود دارد:1-من علم است. 2-من قدرت است که نماد آن فرعون است.3-من ثروت است که نماد آن قارون است. 4-من تن است یعنی توجه به ظاهر که نماد آن شیطان است. در هیئتها نیز این من نباید شما راتحت تاثیر قرار دهد. در راس هیئت ها در طول تاریخ معصومین بوده اند و گرنه هیچ هیئتی شکل نمی گرفت و هیئت ها با اخلاص امروزی نیز مطمئنا خود حضرت حجت پشتیبان ومدیر آن است:


ادامه مطلب

[ دو شنبه 2 دی 1388برچسب:,

] [ 10:27 ] [ ]

[ ]

تصاویرمراسم عزادری آستمال (محرم سال 1392 ه.ش)

امسال،همانند سال های گذشته در روستای آستمال مراسم عزاداری سرور وسالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) با شکوه برگزار شد.
هر سال در این ایام سوگواری شاه مظلومان آقا ابا عبدالله الحسین(ع)،عاشقان و دل سوختگان آستمالی آن حضرت از شهرها و دیگر مناطق کشور در روستای آستمال دور هم همراه اهالی روستا جمع می شوند .و مراسم خاص و مختص این روستا را با شکوه و عظمت برگزار می کنند.امسال شاهد عزاداری کم نظیر و بی نقصی در روستا بودیم.
امیدوارم مورد قبول آقا و سرور دو عالم(امام حسین(ع)) قرار گرفته باشد.

بنده و دهیار محترم آقای حسین امانی از تمام عزیزان و عزاداران حسینی  که در این مراسم عزاداری با شکوه  شرکت داشتند،متشکر و قدردانیم.
و تشکر ویژه دارم از حجت السلام و المسلمین حاج آقای عباسی که با حضور و سخرانی هایشان زینت  مجالس حسینی ایام محرم در روستای آستمال بودند. از خداوند متعال برای ایشان سلامتی و عاقبت به خیری خواستاریم.
بنا به وظیفه و درخواست دوستان،تصاویری از مراسم عزاداری روستای آستمال که خاص این روستا می باشد.در این مطلب مشاهده خواهید کرد.


 


 


 


 بقیه ی تصاویر را در ادامه مطلب مشاهده فرمائید


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 30 آبان 1388برچسب:مراسم عزاداری روستای آستمال(محرم سال 1392ه,ش به روایت تصویر),

] [ 1:8 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]