آستمال

آستمال زیبای نهان و بهشتی که بر روی زمین جا مانده است

راه روستای آستمال آسفالت شد.

چند سالی بود بنا به دلایلی،5 کیلومتر پایانی راه روستای آستمال آسفالت نشده بود که با تلاش های بسیار زیاد عزیزان آستمالی
و مسئولان محترم زیربط،بلاخره این راه پر پیچ و خم و خطرناک بحمدالله تا میدان اصلی روستای آستمال آسفالت شد.
زین پس با آغوشی گرم و راهی صاف در خدمت مسافران،گردشگران و میهمانان عزیز خواهیم بود.
از تمامی عزیزانی که در این اقدام مهم و خداپسندانه قدمی برداشته اند کمال تشکر و قدر دانی را داریم.
به امید روزی که راه سید جبرئیل آستمال هم به دست مسئولان وعزیزان زحمت کش،آسفالت دهی شود!





تصاویر از:سردار پورطهماسب

[ یک شنبه 1 تير 1393برچسب:,

] [ 1:27 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]

گردوی آستمال


گردو یکی از معروف ترین و بهترین میوه های روستای آستمال محسوب می شود. و اکثر کشاورزان این روستا این میوه را به عنوان اصلی ترین محصول خود می دانند و به همین دلیل در امر کاشت،داشت و برداشت این محصول تخصص خاصی دارند و این تخصص فوق العاده آنها موجب پر بارتر،سالم تر و بدون آفت بودن این میوه می شود.
باید جمله‌ «هر گردی گردو نمی‌شود» را با آب طلا نوشت و آویزه‌ هر کوی و برزنی کرد. قدیمی‌ها یک چیزی می‌دانستند که چنین ضرب‌المثلی ساخته‌اند.

مردم روستا در اواخر تابستان شروع به برداشت این نعمت الهی می کنند و نیز با قیمتی بسیار مناسب بفروش میرسانند.

[ شنبه 30 فروردين 1393برچسب:,

] [ 13:11 ] [ ]

[ ]

دانستنی هایی در مورد زنبور داری


روستای زیبای آستمال با قرار گرفتن در منطقه ی زیست محیطی مناسب(ارسباران) و با داشتن گل ها و گیاهان متنوع در دشت ها و کوه های خود یکی از بهترین و مناسب ترین محل برای پرورش زنبور و زنبورداری می باشد.منطقه ی بویوک چای(رود بزرگ)،دشت ها و گلزارهای اطراف امام زاده سید جبرئیل یکی از مناطق مناسب از نظر آب و هوایی و...می تواند نتیجه بخش در حرفه ی زنبور داری باشد.

از آنجایی که اخیرآ هم شاهد پیشرفت هایی در این زمینه در روستای آستمال بودم و البته فزونی افراد علاقه مند به این حرفه موجب شد تا بنده بر خود وظیفه دانسته و در رابطه با زنبور داری و پرورش آن مختصر مطلبی برای شما عزیزان بنگارم.
در ضمن یاد آور می شوم که عسل ارسباران شهرت جهانی دارد!


مراحل زنبورداری:
1-باید ابتدا خود را برای زنبور داری آماده ساخت و این کار را باید در فصل زمستان که زنبور ها در کندو هستند انجام داد برای این کار بایستی در این فصل (زمستان) به مطالعه و تحقیق در مورد زنبورداری پرداخت و با نحوه زندگی و کار با زنبور عسل آشنا شد


2-خرید کندو در بهمن و اسفند و عدم خرید کندو در فصل پاییز زیرا کندویی کندوی خوبست که در بهمن و اسفند دارای جمعیتی قوی باشد در صورتی که در فصل پاییز اقدام به خرید کندو نمایید امکان شکست بسیار بالاست چون زنبورهای پیر و ضعیف در فصل زمستان از بین می روند و می میرند و جمعیتی که در پاییز در کندو دیده می شود یک جمعیت حقیقی نیست


3-توجه شود که کندو ها دارای ملکه باشند چون کندوهای بی ملکه در فصل بهار که شروع تولید نسل و تکثیر کندوست افزایش جمعیتی نداشته و از بین می رود در صورتی که با کندویی بی ملکه مواجه شدید سریعا بایستی اقدام به ادغام کندو با یک کندوی قوی نمود


4-زنبورداری را با سه کندو شروع کنید چون در صورتی که یکی از کندو ها از بین رفت مایوس نشوید بهتر است که تعداد کندو ها در ابتدا سه تا شش عدد باشد

5-همیشه جمعیت قوی و سالم خریداری کنید منظور از جمعیت قوی در بهمن ماه این است که دو طرف شش تا هشت عدد از کادر ها را زنبور پوشانیده باشد

6-مخیط مناسبی برای نگهداری در نظر گرفته شود چون در محیطی که عاری از گل و گیاه مناسب باشد جمعیت بهره دهی نخواهد داشت


انتخاب محل زنبورستان

یکی از مهمترین نکات مدیریتی در پرورش زنبور عسل انتخاب صحیح محلاستقرار زنبورستان است.
شرایط مطلوب برای محل استقرار یک زنبورستان و محل استقرارکندوها
 
و در ادامه ی مطلب...


ادامه مطلب

[ چهار شنبه 8 بهمن 1388برچسب:,

] [ 23:38 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]

طرح بیمه جامع روستاییان


به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از جام جم، مدیرعامل بیمه ایران از آغاز اجرای طرح بیمه جامع روستاییان خبر داد و ‌گفت: این بیمه‌نامه‌ها با همکاری نمایندگی‌های بیمه ایران و دفاتر پست بانک در اختیار روستاییان قرار می‌گیرد.

این در حالی است که چند روز پیش علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بیمه شدن قریب‌الوقوع تمام روستاییان و عشایر با پرداخت حق بیمه ماهی 5000 تومان خبر داده بود.

طرح بیمه ایران بیشتر به جنبه‌های آسیب دیدن جانی و مالی روستاییان از حوادث طبیعی می‌پردازد و جنبه‌های عمومی بیمه مانند بیمه درمان، در چارچوب آن قرار نمی‌گیرد.

جواد سهامیان‌مقدم در یک نشست خبری اظهار کرد: با توجه به این ‌که 66 درصد مساحت کشور ما حادثه‌خیز است و روستاییان در این زمینه بسیار آسیب‌پذیر هستند، جدید‌ترین طرح بیمه ایران را برای حمایت از این خانواده‌های زحمتکش با کمک دولت ارایه کرده‌ایم.

وی با بیان این ‌که در زلزله بم 17 هزار نفر و در زلزله ورزقان نیز تقریبا همین میزان مردم آسیب دیده‌اند، گفت: آمارها نشان می‌دهد که در 44 حادثه بزرگی که در جهان اتفاق افتاده 30 حادثه در ایران بوده است، بنابراین با این طرح می‌خواهیم اکثریت روستاییان کشورمان را که از ابنیه و منازل نامستحکم برخوردار هستند بیمه کنیم تا ضمن بالا ‌رفتن امید به زندگی در این قشر، کیفیت زندگی آنها بالا رفته و مهاجرت‌ها را از روستا به شهر معکوس کنیم.

سه نوع بیمه به روستاییان ارایه می شود

مدیرعامل بیمه ایران با بیان این ‌که این طرح در قالب سه مدل پیش‌بینی شده و از امروز اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: در مدل اول روستاییان با پرداخت 25 هزار تومان در سال (معادل ماهانه 2100 تومان) می‌توانند منزل و اثاثیه خود را که بر اثر خطر‌های آتش‌سوزی، انفجار، صاعقه، سیل، توفان، زلزله و سنگینی برف تخریب شده باشد تا سقف 150 میلیون ریال بیمه کنند.

در مدل دوم در صورتی که اثاثیه منزل به سرقت رفته باشد در کنار پوشش‌های بیمه‌ای طرح اول می‌توانند با پرداخت سالانه 50 هزار تومان(معادل ماهانه 4100 تومان) از پوشش این خدمات بیمه‌ای استفاده کنند.

وی افزود: در مدل سوم که کامل‌ترین مدل است، روستاییان می‌توانند با پرداخت سالانه 75 هزار تومان در صورتی که هنگام حادثه یا اتفاقی همچون آتش‌سوزی یا ترکیدگی لوله، همسایه‌ها نیز خسارت‌دیده باشند، از پوشش بیمه‌ای استفاده می‌کنند.

حداکثر هزینه برای روستاییان

بر اساس این طرح، در گران‌ترین و کامل‌ترین مدل این بیمه هر شخص روستایی ماهانه 6250 تومان حق بیمه می‌‌پردازد.

سهامیان مقدم یادآور شد: این سه مدل طرح بیمه‌ای در کنار خود بیمه هزینه معالجه و نقص عضو را که در حوادث برای فرد رخ داده، پوشش خواهد داد، بنابراین یک نوع پوشش بیمه‌ عمر محسوب می‌شود.

بیمه باغها و دامها

همچنین محصولات باغی که در محل مورد بیمه بوده است مانند علوفه و انبار علوفه تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در صورتی که این روستاییان دام‌هایشان در اثر خطر‌های ذکر شده آسیب ببیند یا تلف شود، غرامت دریافت خواهند کرد.

پیش بینی های لازم برای زمان تخریب احتمالی منازل روستایی

مدیرعامل بیمه ایران خاطرنشان کرد: در صورتی که بر اثر حوادث محل سکونت‌ روستاییان تخریب شود و قابل سکونت نباشد هزینه اجاره موقت آنها و تامین معیشت خانوار به مدت ده ماه انجام خواهد شد.

وی گفت: طرح پوشش بیمه روستاییان مکمل بیمه صندوق کشاورزان خواهد بود، ضمن آن که بسیار می‌تواند جبران خسارت کند.

همکاری بیمه ایران و پست بانک

سهامیان‌مقدم افزود: بیمه ایران با همکاری دفاتر ICT پست بانک این خدمات را در قالب دفترچه‌هایی در اختیار روستاییان قرار خواهد داد که امیدواریم مسئولان ذی‌ربط نیز در این زمینه حمایت‌های لازم را داشته باشند.

سقف تعهدات بیمه برای منازل تخریب شده

وی یادآور شد: سقف تعهدات مدل‌های ارایه‌ شده برای تخریب منازل تا 150 میلیون ریال قابل افزایش است. ضمن آن که اگر روستاییان بیش از این مبالغ مورد مطالبه داشته باشند، با افزایش حق بیمه می‌توانند این تعهدات بیشتر را خریداری کنند.

پوشش بیمه ای به جای یارانه مستقیم

مدیرعامل بیمه ایران با بیان این‌ که شرکت متبوع‌اش به دولت پیشنهاد کرده تا بخشی از یارانه‌های ارایه شده به مردم در مرحله دوم در قالب پوشش‌های بیمه‌ای باشد، گفت: طرحی را آماده‌ کرده‌ایم که براساس آن نوزادانی که متولد می‌شوند با مشارکت پدر خانواده و دولت بتواند تا بیست سالگی اندوخته قابل‌توجهی برای ازدواج، شغل یا تحصیل داشته باشند.

مدیرعامل شرکت بیمه ایران افزایش نمایندگی‌های این شرکت را طبق طرح بیمه مرکزی دانست و اظهار کرد: در حالی که نمایندگی‌های برخی شرکت‌های بیمه‌گذار به دلیل پایین بودن متوسط درآمد، مازاد نیاز اعلام شده، اما بیمه مرکزی خواستار جذب 4100 نماینده حقیقی و حقوقی در بیمه ایران شده است.

سهامیان‌مقدم، هدف صنعت بیمه را افزایش امنیت در بسترهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت: به‌رغم سیاست‌های استکباری غربی‌ها در دوران جنگ تحمیلی و شرایط سخت تحریم‌ها، هیچ پوشش بیمه‌ای روی زمین نمانده است.

[ یک شنبه 8 دی 1388برچسب:,

] [ 22:55 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]

دریاچه اورمیه خشک شد!

 کلیدتایمز- نماینده مردم اورمیه در مجلس گفت: اگر مشکل دریاچه ارومیه تا سه ماه دیگر حل نشود صد درصد این دریاچه خشک خواهد شد.
نادر قاضی پور در جلسه علنی امروز مجلس افزود: هم اکنون ۸۵ درصد این دریاچه خشک شده است و از دولت درخواست رسیدگی عاجل به این معضل را داریم.
محمدرضا باهنر که ریاست جلسه علنی امروز مجلس را به عهده داشت در پاسخ گفت: علاوه بر دریاچه ارومیه مشکلات زیادی در برخی تالاب ها و رودخانه ها داریم که دولت هم پیگیر رفع این مشکلات است.

 شعر:حسن جداری
اورمی گولونی، قوپ قوری عطشان گورورم من

بو ئولکه نی باشدان باشا، ویران گورورم من

 

سو حسرتی، ئولدوردی شرفخانه نی  بیر با ش

 

گولمان خانانی کلبه احزان گورورم من

 

اورمی گولونه، گوز تیکیب حسرتله باخاندا

 

احوالینی چوخ زار و پریشان گورورم من

 

چایلار قورویوب، قالمادی سو اورمی گولونده

 

اورمییه نی ، ئوز قانینه غلطان گورورم من

 

دوز  سو یئرینی دوتدی بوتون اورمی گولون ده

 

هر یانی قوری  برٌ و بیابان  گورورم من

 

باش ساغلیغی اورمییی یه ، سولدوز وئریر ایندی

 

بیر با ش گونئیی، تبریزی نالان  گورورم من

 

سدلر وئرولوب، سو کسیلیب، چای قورویوب دور

 

اورمی گولونی تشنه و عطشان گورورم من

 

گوز یاشی مگر دولدورا، عطشان گولی  بیر آز

 

خالقین گوزونی بیر بئله گریان گورورم من

 

اورمی گولی بیر فاجعه دور کی یارادیب لار

 

دوشمن الینی، بوردا نمایان گورورم من

 

ایللردی کی بو اؤلکه،  یانیرظولمون اود یندا

 

خالق ایچره بوتون حسرت و حرمان گورورم من

 

 دورموش آیاغا، کوتله، ارومییه ده بیر با ش

 

تبریزده بوتون شورش و عصیان گورورم من

 

گویلر دوتولوب، یئل لر اسیر ائل حرکت ده

 

بو ئولکه ده عصیان نه کی، طوفان گورورم من

 

خالق ایچره،بوطغیانی، بو عصیانی  گورنده

 

ظولمون ائوینی یکسره ویران گورورم من

 

سد لر یئخیلیب ،چایلارآخیر، گول ده دولوب دور

 

خالقین اوزونی گول کیمی خندان گورورم من

 

 
 

 

[ چهار شنبه 8 آبان 1388برچسب:,

] [ 1:13 ] [ بابک رشتبریان آستمال ]

[ ]